BOOKS
Bøker

Det finnes massevis av bøker om steiner: geologi, mineralogi og fossiler. Mange av disse er utenlandske og oversatt til norsk, de passer ikke alltid til norske forhold og den geologien vi har i landet. Men det finnes noen norske bøker, som du får kjøpt i de flese bokhandlere i Norge.
 

Torgeir T.Garmo og Rune S.Selbekk: Norsk Mineralbok

En ypperlig bok for både nybegyn-nere og viderekomne mineralsamlere. Boken er oversiktlig med gode bilder og informason om mineraler man kan finne i Norge. Mange lokalitets-beskrivelser hjelper en på vei i mineralriket.

ISBN 978-82-303-3421-8

B. Baarli: fossilboka

Den første norske bildeboka over norske fossiler som anbefales til alle fossilinteresserte i Norge, spesielt for Oslofeltet.
Med over 200 fargebilder og 600 tegninger fordelt over 370 sider (inkl. omslag) er dette ei etterlengtet bok hvor mer enn bare de aller vanligste kambro-siluriske fossilene er omtalt. Boka er tredelt, med innledning (ca 40 sider), fossilbeskrivelser (ca 290 sider) og henvisninger til geologiske kart og kilder (ca 40 sider). Den fossilbeskrivende delen er systematisk bygget opp hvor hver dyregruppe har fått hvert sitt kapittel.

ISBN 978-82-412-0646-7

Rune S. Selbekk: Norges mineraler
er en litt mer vitenskapelig oversikt over mineraler registrert fra Norge. Boken inneholder ikke bilder av mineralene.

Dette er en bok for den viderekomne mineralsamler.

ISBN 978-82-519-2547-1

Torgeir T. Garmo: Norsk Steinbok.
For de som samler mineraler i Norge, så er dette absolutt den beste boken du kan finne.
ISBN 82-00-18125-1

Johannes A. Dons: Oslo-traktenes geologi med 25 turbeskrivelser.
Dette er en meget fin tur-bok, som også inneholder litt om fossiler i Oslo-feltet.
ISBN 82-412-0102-8
Anatol Heintz: Forsteininger man kan finne i Norge.
En lettfattelig bok om fossiler i Norge. Desverre er boken utsolgt fra forlaget, men du kan laste den ned her (med tillatelse fra retighetshaver), 14 Mb PDF dokument.

 

Gå til Steinklubbens hovedside.

© Steinklubben B. Funke